Var kan man köpa Ouija board?

Ouija board, eller Ouijabräde, är oftast en träplatta som innehåller det engelska alfabetet (A-Z), siffrorna 0-9 samt fälten ’YES’ och ’NO’. Vissa bräden har även fälten ”Hello” och ”Good bye”.

Ouija board är egentligen en form av ett sällskapsspel men påstås ha övernaturliga förmågor och brukar användas för att kontakta andar, spöken eller vid seanser.

För att röra sig över brädet så används en hjärtformad träkloss som i mitten har ett hål. I hålet så ser man vilket nummer eller vilken bokstav ”anden” kommunicerar.

Anden i Glaset är en förenklad variant av ett Ouijabräde och är vanligtvis ett ”hemmagjort” ouijabräde på papper och man använder ett glas istället för trähjärta.

Många brukar också avråda barn och känsliga personer från att använda ouijabräden då upplevelserna ibland kan vara mycket skrämmande och psykiskt påfrestande.

Oujia är också i sin tur ett varumärke från Parker Brothers som i sin tur ägs av leksakstillverkaren Hasbro. Hasbro äger och tillverkar bland annat sällskapsspelet Monopol.

Så vad tror ni? Är det på riktigt eller på låtsas?

Var kan man köpa Ouijabräden?

Rocknet.se och EMP har ouijabräden till salu.